BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / Onze Reistips / Wereldreis Vliegtickets

Wereldreis Vliegtickets

Wereldreis Vliegtickets

Op zoek naar de goedkoopste wereldreis vliegtickets? Waarschijnlijk één van de eerste aankopen die je zult doen als je plannen hebt om een wereldreis of backpackreis te gaan maken, is het vinden van de goedkoopste wereldreis vliegtickets. We willen namelijk zo goedkoop mogelijk naar de andere kant van de wereld!

Er zijn veel manieren mogelijk om uiteindelijk je gewenste ticket aan te schaffen, zo kun je het één en ander laten uitzoeken door een externe partij. Wij hebben dit in het begin gedaan om een globaal idee te krijgen van de ticket prijzen in de vorm van een Ticket Around The World. Alleen was dat in ons geval teveel gedoe en waren we liever een stuk vrijer en flexibeler tijdens onze reis. Daarnaast is het bijna een sport om zelf op zoek te gaan naar het goedkoopste vliegticket.

Laat me voorop stellen dat hier veel tijd in gaat zitten en je continue de prijzen in de gaten zult moeten houden om zo de prijzen goed in te kunnen schatten. Er zijn genoeg website te vinden die je een handje erbij helpen, zoals Skyscanner, Momondo, Kayak, Vliegtickets.nl, Vliegwinkel.nl , Schipholtickets.nl , WTC.nl , en ga zo maar door. Wij hebben uiteindelijk ons ticket gekocht met een aantrekkelijke korting door het inleveren van Airmiles bij Vliegtickets.nl (Check hier of ze deze actie nog hebben lopen!). Dit scheelde ons alweer €100,- op de totale ticketprijs.

TIP! Je hebt wellicht al op internet gelezen dat de vliegtickets het goedkoopst zijn op een maandag of dinsdag. Vlieg dus ook nooit in het weekend! Just saying!

Wat we verder hebben opgemerkt bij het zoeken naar een ticket is dat je automatisch kijkt wat het kost om vanaf Amsterdam (Schiphol), te vliegen. Vaak is dit duur en komt door de hoge landingsrechten, maar wel lekker gemakkelijk en dichtbij voor ons. Alleen we zijn verder gaan kijken, bijvoorbeeld vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf, Parijs , Londen . Dit scheelde soms wel wat euro’s maar geen hele grote bedragen. Wil je echt goedkope vliegtickets vinden, dan moet je even out of the box denken, wees creatief en zoek bijvoorbeeld naar tickets met vertrek vanaf Rome of Stockholm . Daar vindt je de echte koopjes namelijk!! Ja maar hoe kom ik dan naar Rome of Stockholm?! Die vraag is heel logisch maar tegenwoordig kun je relatief goedkoop een low cost carrier pakken voor een paar tientjes en kom je alsnog vele malen goedkoper uit dan de overige meest logische vertrekluchthavens.

Als voorbeeld hebben we vluchten gevonden met Norwegian Air (Uitstekende luchtvaartmaatschappij en vliegt met de nieuwste ‘Dreamliner’) naar Bangkok voor rond de 200/225 euro!! We spreken dan wel over een enkele reis, omdat we graag de flexibiliteit behouden en wel zien wanneer we terugwillen. Maar als je dit ticket wilt boeken met een andere luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld Emirates vanaf Amsterdam ben je ruim 500/600 euro kwijt! Mocht je het dus niet erg vinden om veel zelf te regelen en iets langer onderweg te zijn, zou ik zeker op deze manier vliegtickets opzoeken.