BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / De Wereldreis / Cambodja / Bamboo Train & Vleermuizen

Bamboo Train & Vleermuizen

Op Koh Rong hebben we afscheid genomen van Patrick die daar nog wat langer zou blijven en een andere route zou pakken richting het noorden van Cambodja. Wij hebben de Ferry terug gepakt naar Sihanoukville en zijn meteen daarna op de nachtbus van VET gestapt naar het stadje Battambang. Vooral Nancy had na de nachtbussen in Vietnam niet zo heel veel zin in meer in de busrit die zo’n 10 tot 12 uur zou duren. Het viel enigszins mee. Een slaapplek voor 2 personen in de bus bestaat uit 1 matras wat redelijk ligt als je met z’n 2en bent maar kan wat ongemakkelijk zijn als je de plek moet delen met een onbekende.

Battambang Bamboo trein Cambodja Dare2Travel Wereldreis BackpackenAangekomen in Battambang kwamen we tot de ontdekking dat we niet in het centrum waren afgezet maar een eindje daarbuiten.. vast door een deal van de bus met de tuktuk bestuurder want we werden opgewacht door een mannetje wat ons heel graag naar het centrum wilde brengen met zijn tuktuk. Uiteindelijk zijn we toch maar ingestapt en hebben we ons laten afzetten bij het hostel Here by Dragons in Battambang. Hier hebben we de meest goedkope en basic kamer geboekt met koud water en fan. Het was uiteindelijk toch maar voor 1 nachtje. Nadat we ons daar even opgefrist hadden, hebben we ons weer op laten pikken door dezelfde tuktuk en zijn we met hem naar de Bamboo train gereden. Battambang heeft niet veel toeristische attracties maar de Bamboo trein is niet te missen als je hier bent. De Bamboo trein rijdt over het spoor die vroeger gebruikt werd voor de rit naar Phnom Penh. Het is een leuke en ruige rit van ongeveer 30 minuten door een mooie omgeving en als verassing kun je koeien en tegenliggers tegenkomen. Er is namelijk maar één rail voor de heen en terug rit dus wanneer je een ander Bamboo karretje tegenkomt moet er een van de twee van de rails gehaald worden.

Battambang Killingfields Cambodja Dare2Travel Wereldreis BackpackenHierna stapten we weer in de tuktuk richting de tempels en de Bat Cave. Om bij de tempels te komen moet je een behoorlijke steile weg oplopen of je kunt je achterop de scooter laten brengen. Sportief als we zijn hebben we dit natuurlijk zelf gelopen :P. Bij de Tempels vind je veel aapjes en heb je een mooi uitzicht over het stadje. Via een trap kun je weer naar beneden en kom je uit bij de Bat Cave waar je elke dag, rond half 5 s’middags, een hele zwerm van vleermuizen uit de grot komt zetten. De grot zelf moet van binnen echt heel groot zijn want we hebben er nog nooit zoveel bij elkaar gezien! Al met al is Battambang een leuke stop waar je in een volledige dag de meeste bezienswaardigheden wel gezien kunt hebben, je hebt aan één nachtje dan ook genoeg!

Via het hostel hebben we een bus geboekt naar Siem Reap met de Ponleu Ankor busmaatschappij (voor 5 dollar p.p) Helaas probeerden ze ons eerst op de Rithmony bus te zetten, dit is een hele onbetrouwbare organisatie en met half vergane bussen rijdt. We hebben geweigerd om in te stappen en uiteindelijk zaten we met 4 mensen in de Ponleu bus. Nu viel het kwartje waarom ze ons in eerste instantie bij die andere bus wilden stoppen… Na een relaxte rit kwamen we dan eindelijk aan in Siem Reap! Lees meer over deze stad in onze volgende blog!

Dare2Travel: Reacties