BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / De Wereldreis / Indonesië / How to: Visum Verlengen Indonesië

How to: Visum Verlengen Indonesië

Visum Verlengen Indonesië 

Visum verlengen indonesie wereldreis backpacken reizen visumdienst dare2travelJe wilt net als ons je visum verlengen omdat 30 dagen niet genoeg is right? We geven je groot gelijk, Indonesië is zo immens groot en er valt zoveel te doen en te bewonderen! Voordat we ons visum zijn gaan verlengen in Mataram (Lombok), hebben we ons nog een aantal dagen vermaakt in Kuta! Klein plaatsje met een relaxte vibe en goede mogelijkheden om te surfen. Het is zonde om vanuit Kuta elke keer op en neer naar Mataram te gaan, je kunt het beste een aantal nachten in Senggigi verblijven. Huur een scootertje zodat je naar het immigratiekantoor kunt gaan en daarnaast natuurlijk de mooie omgeving verkennen!

Onderstaande tips geven duidelijk weer hoe het verlengen van je visum voor Indonesië te werk gaat! Je zult namelijk een aantal dingen moeten checken of je überhaupt wel je visum kunt verlengen!

How to: Visum Verlengen Indonesië

Tip 1:
Je kunt géén gratis visum verlengen, je moet er dus 1 kopen bij aankomst! Mocht je dus wel een gratis visum hebben gehad en wil je toch verlengen, dan zul je het land weer uit moeten en weer in. Je krijgt dan weer gratis 30 dagen, na je visa run!

Tip 2:
Zorg dat je visum binnen 14 dagen verloopt! Eerder kun je hem niet verlengen!

Tip 3:
Maak een kopie van je paspoort, je visumstamp in je paspoort, 2 kopieën van je vliegticket het land uit. Prop niet alles op 1 blaadje maar maak aparte kopieën!

Nu je weet wat je nodig hebt en aan welke eisen je moet voldoen om je visum te verlengen, kun je de volgende tips volgen! 🙂

Tip 4:
Zorg dat je vroeg naar het immigratiekantoor gaat!

Tip 5:
Zorg dat je acceptabel gekleed gaat, anders bestaat er een kans dat je niet geholpen wordt. No flip flops, geen korte broek/rokje en natuurlijk ook schouders bedekt! Het is immers een overheidsinstantie. Zeker op Lombok, waar het overgrote deel van de inwoners Islamitisch is.

Tip 6:
Bij aankomst kan het zijn (afhankelijk van het immigratiekantoor) dat je een nummertje krijgt. Ben je met 2 personen bijvoorbeeld, zorg dat je dan 2 nummertjes krijgt. Verder krijg je dan ook de papieren om je visum te verlengen, vul deze in en doe alles in het mapje (incl. alle kopieën).

Tip 7:
Doe geen verlenging op Bali! Je betaalt hier de hoofdprijs voor het verlengen, omdat de ambtenaren nogal corrupt zijn en een extra zakcentje willen verdienen! Wij hebben het op Lombok gedaan in de stad Mataram. Je kunt het bijvoorbeeld ook doen in Yogyakarta, Java

Tip 8:
Betaal niet meer dan 355.000 rupiah! (Prijs kan veranderen met de tijd, wij hebben dit December 2015 gedaan) Dat is de prijs om het te verlengen, alles daarboven is oplichting/corruptie!

Tip 9:
Je kunt het ook laten regelen door een lokaal agentje die het allemaal voor je regelt. Kosten zijn dan ongeveer zo rond 700.000 á 800.000 rupiah. Wij vertrouwen het niet om onze paspoorten aan zo’n agentje af te geven…

Het verlengen van je visum kost je in totaal 4 dagen, je brengt hem bijvoorbeeld op maandag. Je kunt hem dan op een donderdag ophalen. De eerste dag vul je alle formulieren in en lever je deze in met alle kopieën. Je krijgt dan te horen wanneer je hem op kunt halen, dat is dan de 4e dag. Je betaalt dan je visum, maakt een foto, geeft je vingerafdrukken af en je krijgt dan je paspoort met verlengd visum mee! Mocht je nog vragen hebben, let us know! Het kan zijn dat procedure soms afwijkt per immigratiekantoor! Succes!

Dare2Travel: Reacties