BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / De Wereldreis / Cambodja / Kampot & Rabbit Island

Kampot & Rabbit Island

Vanaf Phnom Penh zijn we vroeg in de ochtend samen met Patrick vertrokken met de bus richting Kampot. Een leuk klein plaatsje onderweg naar Sihanoukville. De planning was om er ongeveer 3,5 uur over te doen maar helaas is dat door omstandigheden 6 uur geworden. Eindelijk kwamen we aan in Kampot en hebben we een kamer geboekt bij het Mad Monkey Hostel, super chill hostel met zowel ruime privé kamers als dorms en een lekker zwembad.

Booker National Park Kampot Cambodia Dare2Travel Backpacking Worldtrip TravelHet centrum van Kampot is niet heel bijzonder, het bestaat uit een paar restaurantjes en een minimarkt. Maar de omgeving daarentegen is heel gaaf om te zien. De volgende dag zijn we dan ook met de scooter richting het Bokor National Park gegaan. Onderweg kwamen we langs mooie rijstvelden en je rijdt tussen de huisjes van de lokale bevolking door. Super mooi om te zien hoe het echte Cambodjaanse plattelandsleven eruit ziet. Op de top van de berg Bokor heb je een aantal mooie viewpoints waar we uiteraard even een stop hebben gemaakt om een paar mooie plaatjes te schieten. Ook staat er een verlaten casino, een groot gebouw wat er nogal spookachtig uitziet zo bovenop de berg. Helaas hadden we nogal wat bewolking terwijl we er waren anders zou het uitzicht waarschijnlijk spectaculair zijn! Hierna zijn we richting het secret lake gegaan en een grot die niet heel boeiend was. Wel was er daar een brutaal jongetje die ongevraagd met ons mee de grot inging als ‘gids’. Na 10 minuten hadden we het wel weer gezien en stopten we het jongetje toch nog wat kleingeld toe, waarop hij nee schudde zodat we dachten, ah wat schattig hij hoeft het niet te hebben. Maar dat was niet wat hij bedoelde want hij vond het blijkbaar te weinig.. de jeugd van tegenwoordig! 😛

Rabbit Island Cambodia Dare2Travel Backpacking Worldtrip TravelDe volgende dag hadden we ondanks het weer besloten om de boot te nemen vanuit Kep, een klein plaatsje naast Kampot, naar Rabbit Island. Er hing wat bewolking maar we hadden goede hoop dat het zou opklaren. Niets bleek minder waar: Na een spannende boottocht waarbij we van links naar rechts werden gegooid door de sterke wind kwamen we aan op het eiland waar we even relaxed in de hangmat hebben gelegen en Patrick heeft zelfs nog een duik genomen. Na een paar uur begon het helaas hevig te regenen en onweren. Zit je dan: vast op een eiland en we wisten niet of de boot ons überhaupt wel terug kon brengen als het weer zou aanhouden. We hebben er maar het beste van gemaakt en ons vermaakt met wat kaartspelletjes. Gelukkig ging de boot door weer en wind wel terug naar Kep, alleen waren we inmiddels helemaal doorweekt en moesten we vanuit Kep nog terug naar Kampot op de scooter. We hebben het in Azië nog nooit zo koud gehad! Na een warme douche bij terugkomst in Mad Monkey en een goede nachtrust zijn we de volgende dag met een minivan naar Sihanoukville gegaan. Beach Time!

Dare2Travel: Reacties