BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / De Wereldreis / Thailand / Khao Sok Nationaal Park

Khao Sok Nationaal Park

Leen en Riet waren zo aardig om ons in de avond bij het treinstation van Hua Hin af te zetten. De nachttrein van Hua Hin naar Surat Thani viel enigszins mee, hoewel we 2e klas zaten met stoelen in plaats van bedjes. We hebben in ieder geval geen kakkerlak gezien haha! Hier was Nancy al helemaal blij mee na haar traumatische ervaring in de trein naar Chiang Mai (link).

Khao Sok National Park Thailand Backpacken Wereldreis Dare2TravelVanaf het treinstation in Surat Thani hebben we de lokale bus gepakt naar Khao Sok National Park. Aan de rand van het park zijn we verbleven in het Khao Sok Cabana Resort. Basic maar nette hutjes midden in de jungle. We hadden bij de eerste kamer wel een lekkage, dus mocht je er ook heen gaan check dit dan eerst! S’ochtends werden we gewekt door aapjes die op het dak sprongen, erg grappig! We hebben deze dag ook een tour geboekt voor een jungle trekking. De 1 daagse jungle tour inclusief boottocht naar Cheow Lan Lake. We hebben deze bij de accommodatie zelf geboekt en hebben daardoor korting gekregen maar iedere accommodatie of organisatie bied dezelfde tours aan dus het is even op zoek gaan naar de beste prijs. De hele tour was super mooi! We werden opgehaald door onze gids en met een groepje van ongeveer 10 personen stapten we bij het Khao Sok National Park op de boot. Het was een waanzinnige tocht door de rotspartijen, Khao Sok National Park Thailand Backpacken Wereldreis Dare2Travelnatuur en we zagen een aantal aapjes langs de kant. Wij vonden het vergelijkbaar met Halong Bay in Vietnam maar dan misschien nóg wel mooier! We bezochten een grot en daarna stapten we de boot af om te lunchen en hadden we tijd om te zwemmen en kajakken in het Cheow Lan lake. Einde van de middag begonnen we aan de jungle trekking en de gids liet ons verrassende kleine dieren en insecten zien die we zelf nooit hadden opgemerkt!

Khao Sok is echt een must see als je richting het zuiden van Thailand gaat! Na 2 nachtjes Khao Sok was het tijd voor ons om de minivan te pakken naar Ao Nang en kon het langverwachte eiland hoppen gaan beginnen!

Dare2Travel: Reacties