BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / De Wereldreis / Cambodja / Killing Fields in Phnom Penh

Killing Fields in Phnom Penh

We hebben echt genoten van Vietnam! Een schitterend land met enorm veel leuke en mooie spots! Om het rondje van onze reis verder af te maken voordat we weer terug gaan naar het zuiden van Thailand, staat Cambodja op de planning!

Grensovergang Vietnam Cambodja Wereldreis Backpacken dare2travelWe zijn samen met Patrick vanuit Saigon met de bus richting Phnom Penh vertrokken. Dit is de hoofdstad van Cambodja. We zullen de grens over het land oversteken wat betekend dat we ons visum ter plaatse moeten regelen. Je kan ervoor kiezen om bij de grens zelf met je paspoort in de rij te gaan staan maar je kan dit ook door de steward laten regelen aangezien dit voor de hele bus wordt gedaan. Na veel lezen op het internet kwamen we erachter dat mensen zich dan vaak opgelicht voelen omdat je op die manier meer moet betalen voor het visum. Maar wij zien het maar als een service fee en scheelt je een hoop heen en weer communiceren met een niet engelssprekende steward. Het is tenslotte maar 5 dollar extra wat je betaald voor je visum en dan heb je niet het risico dat de bus al vertrekt zonder jou! Die verhalen hebben we namelijk ook gelezen haha!

Bij aankomst in Phnom Penh zijn we met z’n 3-en op zoek gegaan naar een accommodatie. We zijn er aardig wat afgegaan, maar hadden of geen beschikbaarheid of voldeden niet echt aan onze eisen. Patrick was daar een stuk makkelijker in en had z’n plekje al gevonden. Na lang zoeken in de bloedhitte eindelijk wat redelijks gevonden in het centrum, het Velkommen Backpackers.

We lazen op internet wat verhalen over het onveilige sfeertje in Phnom Penh en hebben dit zelf niet heel erg gemerkt. Alhoewel we toch merkten dat de locals ons ook waarschuwende voor het gevaar als we bijvoorbeeld met onze telefoon op straat liepen.

Dare2Travel Killingfields Cambodja Khmer rougeWe besloten hier dan ook niet te lang te blijven en vonden 2 nachten meer dan voldoende en hebben in 1 volle dag dan ook de Killing Fields bezocht met de tuktuk. Heel erg indrukwekkend als je beseft wat er voor een gruwelijke misdaden zijn gepleegd door de Khmer Rouge. Het is niet te bevatten dat er zoveel mensen in Cambodja (bijna 1/3e van de bevolking) zijn vermoord en dat het nog niet eens zo heel lang geleden is. Zeker een aanrader als je wat meer wilt weten over de geschiedenis van Cambodja!

Na een korte nachtrust zijn we op de lokale bus gestapt om ons volgende plaatsje te bezoeken in het zuiden van Cambodja, Kampot!

Dare2Travel: Reacties