BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / De Wereldreis / Maleisië / Relaxte vibe in George Town

Relaxte vibe in George Town

Vanuit de frisse Cameron Highlands zijn we gelukkig weer terug de warmte in! We reizen verder naar George Town, de hoofdstad van het (schier)eiland Penang. Zoals de naam al doet vermoeden is het een Engelse koloniale stad geweest. Tegenwoordig is het een multiculturele stad met vooral veel Chinezen. Er wonen veel verschillende bevolkingsgroepen in aparte wijken. Je vindt er bijvoorbeeld Chinatown en Little India. Deze stad in niet Islamitisch en dit was zeker even een verademing ten opzichte van het wat strengere islamitische deel van Maleisië!

George Town Maleisië Street art Backpacken Reizen Wereldreis Dare2TravelHet centrum bevindt zich in en om de straat Love lane, waar ook de meeste accommodaties zitten. Wij zijn 3 nachten verbleven in het hostel Just Inn. Heel basic en cheap, maar wel een aardige en behulpzame eigenaar. We hebben ons prima vermaakt in deze stad met een rondje langs de bekende street art van Georgetown en de vele restaurantjes en barretjes. Vanuit Georgetown kun je makkelijk de bus pakken richting het Penang national park. Hier hebben we de trekking gedaan naar Turtle beach, ook wel bekend als Pantai Kerachut. Op dit strand is het Penang Turtle Sanctuary gevestigd. Deze organisatie zet zich in voor het behoud en het stimuleren van de schildpadden populatie in Maleisië. Het strand bij het Penang Turtle Sanctuary is beschermd en hier komen de vrouwelijke schildpadden heen om eieren te leggen. Bij aankomst in het park moesten we ons registreren, dit voor het geval je verdwaald raakt. De hike vanuit de ingang van het national park naar turtle beach is best pittig met de hitte en duurt zo’n 1,5 uur. Tip: Neem genoeg water mee, want je vindt er geen winkeltjes of restaurantjes. Onderweg heb je een aantal trappen, maar we liepen soms ook gewoon stijl omhoog midden in de jungle. We waren dan ook redelijk uitgeput toen we bij het strand aankwamen maar het was de klim zeker waard! We hadden geluk want er waren deze ochtend wel 15 schildpadjes uit hun ei gekropen! Super schattig om deze kleine baby’s te zien spartelen in hun bassin. Ze worden hier gehouden en verzorgd totdat ze groot en oud genoeg zijn en een goede kans hebben Turtle Beach Penang Backpacken Reizen Wereldreis Dare2Travelom in het wild te overleven. In dit gebied komen er 2 soorten schildpadden voor: de groene zeeschildpad en de Olive Ridley schildpad. De kleintjes die wij gezien hebben zijn groene zeeschildpadden. In een ander bassin zwommen ook nog 2 grote volwassen Ridley schildpadden, die aan het herstellen waren. Geweldig om te zien en een goede zaak dat deze dieren worden beschermd zodat we er in de toekomst nog steeds van kunnen genieten!

Na het schiereiland Penang vonden we het weer tijd voor het ‘echte werk’: Het mooie eiland Langkawi! Tijd om onze spullen weer te pakken en ditmaal per boot richting het eiland te gaan. Bij het inpakken kreeg Nancy nog een halve hartverzakking; De extra grote lens die wij voor onze reis bij de camera hadden gekocht zat niet meer in haar tas! Na panisch te hebben gezocht in de backpack van Daniel kwam Nancy erachter dat ze de lens zeer waarschijnlijk in één van de accommodaties moet hebben ‘achtergelaten’. Na direct een paar emails te hebben verstuurd kwam gelukkig 3 minuten later het verlossende antwoord: De cameralens was gevonden bij het Rainforest Hotel in Kuala Lumpur . Wat een opluchting! Gelukkig zouden we via Kuala Lumpur weer naar Indonesië reizen, dus kwam het perfect uit! Tip: Check altijd, maar dan ook altijd alle kastjes en lades uit je hostel kamer! haha!

Dare2Travel: Reacties