BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / De Wereldreis / Cambodja / Tempel der Tempels; Angkor Wat

Tempel der Tempels; Angkor Wat

Na een korte busrit met diverse stops onderweg om de bus wat voller te krijgen, zijn we aangekomen in Siem Reap. Onze laatste stop in Cambodja voordat we onze weg vervolgen naar het zuiden van Thailand!

Siem Reap Cambodja Angkor Wat Tempel Dare2Travel Backpacken WereldreisOp het moment dat we werden afgezet met de bus, kwamen we lokale tuktuk chauffeurs ons al toesnellen om te kijken of we wellicht een lift nodig hadden. We hadden op onze navigatie al gezien dat we het konden lopen naar onze accommodatie (Topsky Hostel). De chauffeurs zijn doorzetters en proberen alsnog uit te vinden of ze wellicht wat werk kunnen regelen, aangezien het nog laagseizoen is. We hebben een telefoonnummer opgeslagen mochten we toch een tuktuk nodig hebben voor ons bezoek aan het immense Angkor terrein.

Het was uiteindelijk nog een kleine 10 minuten lopen naar onze accommodatie. Het Topsky hostel is eerlijk gezegd niet echt een aanrader en vonden we eigenlijk best wel tegenvallen qua kamer. Eenmaal opgefrist zijn we een stukje gaan lopen om de omgeving te verkennen en hebben we een aantal leuke eettentjes en de lokale markt gevonden. We wilden ook graag een ander verblijf voor onze overige nachten in Siem Reap. We hebben uiteindelijk een super accommodatie gevonden (Angkor Secret Garden Inn), niet heel ver van onze huidige hostel.

Siem Reap Cambodja Angkor Wat Tempel Dare2Travel Backpacken WereldreisDe ochtend erna wilden we graag de tempels der tempels in Azië op het Angkor terrein bewonderen. We hebben de wekker super vroeg gezet om zo de zonsopkomst te bekijken bij de Angkor Wat. Helaas was het weer niet al te best en was de zonsopkomst ons niet gegund. We zijn verder met onze tuktuk chauffeur naar de Bayon, Ta Prom & Angkor Thom tempels gereden. Gigantische tempels en elk verschillend van elkaar, echt indrukwekkend! Een halve dag was voor ons voldoende om de belangrijkste tempels te bewonderen. Je kunt ook meerdere dagen naar Angkor gaan, maar vonden we de meerprijs niet waard ten opzichte van de dagpas.

Mocht je ooit de kans krijgen om Cambodja te bezoeken, sla het zeker niet over! Het is een geweldig land met vriendelijke mensen en het is ook nog eens één van de goedkopere landen in Azië. Nu is het tijd om het zuiden van Thailand te ontdekken!

Dare2Travel: Reacties