BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / Reistips / Gadgets & Reisartikelen / Welke backpack hebben we nodig?

Welke backpack hebben we nodig?

Een backpack kopen voor op wereldreis? Als het aan Nancy ligt pakken we de koffer en nemen we gewoon 30kg mee, dat is tenslotte een wens van elke vrouw denk ik zo. Zoveel mogelijk meenemen is het motto, want het is wel fijn om eigenlijk heel je garderobe bij je te hebben haha. Uiteindelijk toch maar besloten om een backpack aan te schaffen bij een outdoorwinkel (Psst! niet doorvertellen, 20% korting bij Vijbuiter!).

De eerste gedachte die je wellicht hebt is; zit er daadwerkelijk zoveel verschil in een backpack? Het antwoord hierop; JAzeker! Het heeft dan ook geen nut om iets online te bestellen of van iemand anders over te kopen. Je weet namelijk niet hoe de backpack zit en elke persoon heeft weer een andere lichaamsvorm. Je rug en houding zijn hierbij belangrijk, de backpack moet namelijk goed aansluiten op je rug en het gewicht moet vooral op je heupen gedragen worden. We hebben dan ook erg veel informatie gekregen bij Vrijbuiter, Outdoorxl & Bever, deze speciaalzaken kunnen je dan ook erg goed adviseren in de beste backpack voor jouw lichaam.

Voordat je daadwerkelijk naar deze winkels toe gaat, geven we je toch wel alvast advies over onze eigen ervaringen. We zijn totaal geen experts op het gebied van Backpacks, maar na veel passen en sjouwen in de winkel zijn we toch een heel stuk wijzer geworden.

  • Let niet op de prijs, het gaat erom welke het beste zit! Comfort kent geen prijs bij een lange trip met veel gesjouw!
  • Bepaal hoeveel L(liter) inhoud je graag wilt. 45l-55l voor vrouwen & 65l-75l voor mannen ongeveer.
  • Probeer alle verschillende merken!
  • Je kunt als vuistregel aanhouden dat de backpack ongeveer 20% van je eigen lichaamsgewicht mag wegen. Probeer dus in de winkel daadwerkelijk de rugzak met inhoud op je rug te dragen. Ze hebben vaak handige zakken (5kg & 10kg) die ze in je backpack kunnen stoppen.
  • Zorg dat de heupband daadwerkelijk ook rust op je heup! Het gewicht van de backpack moet op je heupen steunen en niet aan je rug of schouders gaan trekken.
  • Controleer of er aan de onderkant van je rug geen opening zit, maar dat deze goed aansluit op je rug. Hetzelfde geldt voor je schouders en dat de bovenkant van de backpack in je nek irriteert.
  • Beslis niet gelijk de eerste keer, maar kom een andere keer weer terug en lees je wat verder in in de verschillende type backpacks.
  • Bekijk de verschillende aanbieders van Backpacks, er komen leuke acties en kortingen voorbij. Daarnaast hebben sommige aanbieders ook kortingscoupons/codes. Check via deze link de huidige kortingscodes.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ze hieronder stellen!

Dare2Travel: Reacties