BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / Plannen & Voorbereiding / Wereldreis Vaccinaties

Wereldreis Vaccinaties

Wereldreis Vaccinaties

Nadat het voor ons duidelijk was welke bestemmingen we allemaal wilden bezoeken, konden we ook informatie inwinnen over de vaccinaties. Er zijn nogal wat vaccinaties die je nodig hebt in landen die behoorlijk anders zijn als de Westerse wereld. We zijn dus bij een bezoek aan de GGD Rotterdam veel wijzer geworden over de benodigde reisvaccinaties. We willen je graag een belangrijke tip meegeven voordat je daadwerkelijk de vaccinaties gaat halen. Bekijk eerst wat je zorgverzekering allemaal vergoed, in mijn (Daniel) geval had ik niet goed gekeken en werd er bijvoorbeeld maar maximaal 75 euro vergoed voor een vaccinatie omdat deze in dat jaar nog niet volledig werd vergoed door de verzekering. Ze hadden namelijk nog niet een nieuw contract met de GGD gesloten waardoor ik dus voor een gedeelte zelf in de kosten moest voorzien van de vaccinatie.

Een lijstje van de reisvaccinaties die wij nodig hadden kun je hieronder terugvinden.

  • DTP
  • Hepatitis A/B
  • Buiktyfus
  • Rabies
  • Advies om Malaria tabletten mee te nemen

We hebben allebei ook een aanvullende zorgverzekering en hierin worden ook de Malariatabletten vergoed. Wij hebben na advies bij Thuisvaccinatie.nl het benodigde recept ontvangen en met dit recept kunnen wij dan weer de tabletten bestellen bij de gecontracteerde partner van onze zorgverzekeraar. Vergis je niet in de kosten van de tabletten, “Malarone” schijnen de beste te zijn met de minste bijwerkingen. Ze kosten dan ook maar liefst 34 euro per 12 tabletten! Toen we dat zagen op de website, waren we blij dat we in December nog een aanvullende verzekering hadden genomen bij onze zorgverzekering! Pfieuw!

Kortom informeer goed bij je zorgverzekering wat er allemaal vergoed zal worden voor je reisvaccinaties en ook de Malaria tabletten. Dit scheelt je straks een hoop geld, wat je veel beter op reis kunt uitgeven aan leuke dingen!

Dare2Travel: Reacties