BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / De Wereldreis / Singapore / Westerse wereld midden in Azië!

Westerse wereld midden in Azië!

Welkom in de westerse wereld! Na een vlucht van 1,5 uur vanuit het paradijsje Langkawi, kwamen we aan op de luchthaven van Singapore. We keken onze ogen uit! Wat een verschil met de rest van Azië zeg! We hadden helemaal niet het gevoel dat we ons midden in Azië bevonden, alle straten waren bizar schoon en het openbaar vervoer en verkeer was goed georganiseerd. De mensen in de stad zijn van allerlei nationaliteiten en dus lekker Multicultureel, net Rotterdam haha.

Dare2Travel Singapore Backpacken Wereldreis China Town Pillows & ToastVan te voren hadden we 2 bedden geboekt bij het hostel Pillows & Toast, een 6 beddendorm deze keer, want accommodaties zijn in Singapore erg prijzig! Het is een klein hostel en we hadden niet heel veel ruimte voor onszelf (in een stapelbed) en de backpack’s, maar het was nog nèt te doen. Eigenlijk is alles in Singapore best prijzig in vergelijking met de rest van Azië. De prijzen zijn ongeveer hetzelfde als in Europa! We sliepen met 4 andere mensen op de kamer waaronder 2 jongens uit India en een stel uit Australië/Peru. In het hostel raakten we ook nog met een Nederlands stel aan de praat. Een van hen woonde ook in buurt van Nieuwerkerk a/d IJssel en Nancy had zelfs een aantal gemeenschappelijke vrienden! Wat een kleine wereld blijft het toch  haha.

Het hostel bevindt zich in de wijk China Town in Singapore, waar je allerlei Chinese marktjes, winkels en restaurantjes kunt vinden. Hier hebben wij dan ook 2 avonden gegeten, want dit paste tenminste binnen ons backpackers budget! 😉 Voor 5 Singapore dollar heb je al een Aziatische wok maaltijd te pakken. Yum!

Singapore Botanic Gardens Marina Bay Sands By NIght Wereldreis Backpacken Reizen De stad zelf heeft heel veel te bieden, je hebt er hele grote shoppingcentra dus de echte shopaholics kunnen zeker hun slag slaan hier! Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden en een waar speelparadijs voor alle leeftijden: Sentosa Island. Hier vind je onder andere de Universal Studios, een waterpark, een dierentuin, een strand en allerlei verschillende attracties. En verder zijn er genoeg restaurants en eetgelegenheden te vinden met natuurlijk alle internationale keukens: Chinees, Italiaans, Grieks, you name it! Alles is hier te vinden. Ook zijn we naar de mooie botanische tuinen gegaan wat zeker een aanrader is! Het is een supermooi park met allerlei gekleurde exotische bloemen en planten.

Ook s’avonds leeft deze stad, wij zijn richting het Marina Bay Sands hotel gegaan om deze in het donker te bewonderen! Het is een indrukwekkend gebouw met een soort van lichtshow in het park eromheen. Met het verlichte reuzenrad heb je een magisch uitzicht! Ook zijn wij even het casino in geglipt voor een snelle gok, zonder veel geluk helaas haha. Maar goed wat kun je je nog meer wensen als je lekker op wereldreis bent nietwaar!

We hebben ons 2 volle dagen goed vermaakt in de stad en zijn hierna weer met de bus vertrokken naar Kuala Lumpur om jawel, de cameralens op te halen die Nancy was ‘vergeten’ haha (Lees hier). Geluk bij een ongeluk, vanuit Kuala Lumpur zullen we met het vliegtuig richting Medan op Sumatra vertrekken waar ons Indonesische avontuur kan gaan beginnen!

Dare2Travel: Reacties